top of page

OM OSS

Kustkajak är ett familjeföretag som startade under våren 2020. Vi startade kustkajak för att vi brinner för friluftsliv, en aktiv livsstil och närhet till naturen. 

Hos oss kan du hyra kajaker, och annan utrustning som uppmuntrar utomhusaktiviteter.

För att vi och framtidens generationer ska kunna fortsätta att njuta av hav och skog så har vi också fokus på hållbarhet. Läs mer om hållbarhet här: 

Leaderprojektet 2023-2023

Projektet syfte är att öka kunskaper om paddling med guidade turer i form av historia i närområdena, få kunskaper om havet, natur, säkerhet, väder och vind till havs, allemansrätten, och om renhållning av hav och natur och naturligtvis om paddling i alla årstider. Projektet syftar också till att främja samarbeten med lokala aktörer för att bidra till ett levande samhälle året om. 

Kustkajak och hållbarhet

För att behålla vårt rena vackra Bohuslän så är det en självklarhet för oss på Kustkajak att uppmärksamma och uppmuntra våra gäster till att vara aktsam om vår natur och respektera allemansrätten. När vi informerar våra kunder och hur man förhåller sig till naturen skickar vi alltid med en påse som de kan plocka skräp i. Skräp kan flyta i vattnet eller på någon ö och detta vill vi att våra kunder ska ta med sig. Har man samlat påsen full eller mer får de en värdecheck som uppmuntran. Barn brukar vara ivriga i sin jakt på skräp. 

Återvinningscentral finns att tillgå i nära anslutning till vår uthyrning så man kan slänga sitt skräp när man kommer hem från sin tur. En kajaktur kan inte bli något annat än hållbart när den tyst flyter fram över vattnet. Inga utsläpp som avgaser, farliga oljor, eller bottenfärger. Våra kajaker återvinns efter uppnådd livslängd beroende på slitage. Vi uppmuntrar och informerar våra gäster att kunna ta sig kommunalt till Kustkajak. Förutom att vi arbetar aktivt med att vara med när det anordnas städning på våra öar, anordnar vi även en strandstädarpaddling. En busshållplats finns belägen 500 meter från uthyrningen. En fiskaffär är i nära anslutning till Kustkajak där man kan köpa med sig lokalproducerade produkter och hållbart fiskade fisk och skaldjur. 

Välkommen till en hållbar semester! 

bottom of page